Aile Hukuku
-
Ayrılık Davası Nedir?
Ayrılık davası, boşanmaya neden olacak sebeplerin ispatına karşın eşler arasındaki ortak hayatın yeniden kurulma ihtimalinin bulunması durumunda evliliğin 1 yıl…
Devamını Oku » -
İddet Müddeti Nedir ve Nasıl Kaldırılır?
İddet müddeti; boşanma kararının kesinleşmesinden sonra üç yüz gün içerisinde, boşanan kadının yeni evlilik yapmasını engelleyen süre olup boşandıktan sonra…
Devamını Oku » -
Velayet Altındaki Çocuğun Yurt Dışına Götürülmesi
Velayet altındaki çocukların yurt dışına çıkışı belli kurallara tabi tutulmuştur. Bu yazımızda velayet altındaki çocuğun yurt dışına çıkışı ile ilgili…
Devamını Oku » -
Boşanma Davası
Türk Medeni Kanunun 167. Maddesi uyarınca boşanma davasının konusu şu şekildedir; “Boşanma davası açmaya hakkı olan eş, dilerse boşanma, dilerse…
Devamını Oku » -
Boşanma Davasında Taraflar
Boşanma Davasında Taraflar ve Yetki-Görev A. Taraflar ve Dava Ehliyeti Boşanma ve pek tabii ayrılık davaları yalnızca eşler tarafından birbirlerine…
Devamını Oku » -
Boşanma Davalarında Yargılama
Boşanma Davalarında Yargılama Usulü Türk Medeni Kanun, boşanma davalarında yargılama usulü 184’te düzenlemiş olup işbu maddenin unsurları incelenecektir. TMK madde…
Devamını Oku » -
Ortak Hayatın Yeniden Kurulamaması
Ortak Hayatın Yeniden Kurulamaması Genel boşanma sebeplerinden bir diğeri de ortak hayatın yeniden kurulamamasıdır. Eşlerin daha önceden boşanmak amacıyla girişimde…
Devamını Oku » -
Anlaşmalı Boşanma Nedir?
Eşlerin evliliklerini sonlandırmak için ortak karar alarak, boşanma sürecindeki konuları anlaşarak çözmeleri anlaşmalı boşanma olarak adlandırılır. Eşler arasında anlaşmazlık varsa…
Devamını Oku » -
Boşanma ve Boşanmaya Hakim Olan İlkeler
Boşanma ve Boşanmaya Hakim İlkeler Boşanma Nedir? I. Boşanma Kavramı Türk Medeni Kanunumuzda…
Devamını Oku » -
Özel Boşanma Sebepleri
Özel Boşanma Sebepleri Türk hukuk sisteminde boşanma, sebebe ve hakimin hükmüne bağlıdır. Türk Medeni Kanunun 161-166. Maddeleri arasında boşanma sebepleri…
Devamını Oku »