Genel Hukuki Bilgiler
-
Çeşitli Edimlerin İfası
Çeşitli edimlerin ifası konusunu bölünebilir edimlerde ifa, bölünemeyen edimlerin ifası, çeşit ve parça borçlarında ifa, seçimlik borçlarda ifa ve parça…
Devamını Oku » -
Tapu Sicili Tutulmasında Devletin Sorumluluğu (Tmk M. 1007)
Tapu sicilinin düzenlenmesi ve tutulmasıyla ilgili olarak meydana gelen tüm zararlardan devlet sorumludur. Tapu sicili, aynî hakları açıklama amacı taşır…
Devamını Oku » -
Tüzel Kişilerin Çeşitleri Nelerdir?
Tüzel kişilere bağlı oldukları hukuk kurallarına göre tüzel kişiler ve yapılarına göre tüzel kişiler olarak ikiye ayırabiliriz. Bağlı oldukları hukuk…
Devamını Oku » -
Sebepsiz Zenginleşme Nedir? Şartları Nelerdir?
Sebepsiz zenginleşme borcun kaynağıdır. Sözleşme haksız fiil ya da borcu doğrudan kaynaklı eden bir kanun hükmü bulunmamasına rağmen belli bir…
Devamını Oku » -
Bağlanma Parası, Cayma Parası ve Ceza Koşulu
Bağlanma parası, cayma parası ve ceza koşulu kavramlarını aşağıdaki gibi açıklayabilmemiz mümkündür. Bağlanma Parası Nedir? Bağlanma parası Türk Borçlar Kanunu’nun…
Devamını Oku » -
Tebligat ve Süreler
Tebligatın yapılması ile birlikte süreler işlemeye başlar. Tebligat genellikle bir hakkın kazanılması, kullanılması veya korunması için birtakım prosedürlerin yerine getirilmesi…
Devamını Oku » -
Yurt İçi ve Yurt Dışı Tebligat Nedir?
Yapıldığı yere göre tebligat; yurt içi tebligat, yurt dışına tebligat ve yurt dışından Türkiye’de bulunan muhataba tebligat şeklinde incelenebilir. Türkiye’den…
Devamını Oku » -
Tebligat Yapılabilecek Kişiler Kimlerdir?
Tebligat yapılabilecek kişiler, gerçek ve tüzel kişi asıllar ile onlar yerine tebligatı alabilecek olan muhataplarıdır. Tebligat alma yetkisini kullanabilecek kişilerin…
Devamını Oku » -
Tebligat Ne Demek? Tebligat Türleri Nelerdir?
Türk yargı sisteminde tebligat işlem ve eylemlerden tarafların haberdar olmasına yarayan taraflara iletim yoludur. Tebligat türleri yapılış şekline, konusuna, tebligatı…
Devamını Oku » -
Zilyetlik Ne Demek? Türleri Nelerdir?
Zilyetlik; Türk Medeni Kanunu 973. ve 974. Maddeleri uyarınca; zilyetliğe konu olan şey üzerinde kişinin kendi iradesiyle, iradi hâkimiyetinin ele…
Devamını Oku »