İcra Hukuku
-
İcra Organları
İcra organları, icra takibinde görevli kişi ve makamlardır. İcra organları asıl ve yardımcı olmak üzere kendi içlerinde ikiye ayrılmaktadırlar. Bu…
Devamını Oku » -
Haricen Tahsil Nedir?
Aleyhinde icra takibi başlatılan borçlu, icra takibine konu bu borcunu icra dairesine değil de doğrudan alacaklıya ya da alacaklı vekiline…
Devamını Oku » -
Tasarrufun İptali Davası
Tasarrufun iptali davası İcra ve İflas Kanunu’nun 277.maddesi ve devamında düzenlenmiştir. Kanunda iptal davası olarak ifade edilmektedir. Borçlunun, üçüncü kişiyle…
Devamını Oku » -
İflas Hukuku
A. İflas Hukukunda Giriş Takip yolları icra yolları ve iflas yolları olarak ikiye ayrılmaktadır. İcra yolları bireysel; iflas yolları ise…
Devamını Oku » -
Konkordato
Konkordato Konkordato, işleri elinde olmayan sebeplerden ötürü kötüye giden, vadesi gelen borçlarını ödeyemeyen veya ödeyememe tehlikesi olan, ekonomik durumu bozulmuş…
Devamını Oku » -
Paraya Çevirme: Satış Talebi
İcra takibinde borçlunun haczedilen malları doğrudan alacaklıya verilemez. Alacaklıya alacağı para olarak ödenir. Bu nedenle haczedilen mallar alacaklının talebi ile…
Devamını Oku » -
İhtiyati Haciz
İhtiyati haciz, alacaklının para alacağını güvence altına almak için mahkeme kararı ile borçlunun borcuna yetecek kadar malına geçici olarak hukuken…
Devamını Oku » -
Taşınır Malların Satışı
Alacaklı hacizli bir taşınır malın satışını kesin haciz tarihinden itibaren altı ay içinde talep edebilir. Satış talebi üzerine icra dairesinin taşınır…
Devamını Oku » -
İcra ve İflas Suçları
İcra ve İflas Kanunu’nun 76.maddesinde hapisle tazyik, 13.babında taksiratlı ve hileli iflas, 16.babında cezai hükümler düzenlenmektedir. İcra ve İflas Kanunu’nda…
Devamını Oku » -
Rehnin Paraya Çevrilmesi Yolu İle Takip
Rehinle temin edilmiş olan alacaklar için doğrudan ilamlı ya da ilamsız takip yoluna başvurulamaz. Önce rehinin paraya çevrilmesi yoluyla takip…
Devamını Oku »