İş Hukuku
-
İş Sözleşmesinin Sona Ermesi
İş sözleşmesi, fesih dışındaki sebeplerle yani genel sebeplerle sona erebileceği gibi fesih sebebiyle de sona erebilir. Fesih ile sona erme…
Devamını Oku » -
İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
İşçinin iş sözleşmesinden doğan borçları; iş görme borcu, işverenin düzenleme ve talimatlarına uyma borcu, özen ve sadakat borcu ve rekabet…
Devamını Oku » -
İşverenin Yükümlülükleri Nelerdir?
Başlı başına bir toplumsal sorumluluk olan işverenlik, iş dünyasının temel taşlarından birini oluşturur. İşverenler, sadece bir şirketin liderleri olarak değil,…
Devamını Oku » -
İş Sözleşmesinin Unsurları ve Şekli
İş sözleşmesi, işçi ve işveren arasında yapılan ve iş ilişkisinin temelini oluşturan belirli bir hukuki sözleşmeyi ifade eder. İş sözleşmesi,…
Devamını Oku » -
Alt İşverenlik İlişkisi
Alt işverenlik ilişkisi, işçinin iş akdini alt işveren ile kurduğu fakat iş görme edimini asıl işverene bağlı olarak yerine getirdiği…
Devamını Oku » -
İş Sözleşmesinin Geçersizliği, Askıya Alınması
İş sözleşmeleri, çalışanlar ve işverenler arasında bir anlaşma sağlayan belgelerdir. Ancak bazı durumlarda, iş sözleşmeleri geçersiz hale gelebilir, askıya alınabilir…
Devamını Oku » -
Yıllık Ücretli İzin
Yıllık ücretli izin, anayasa tarafından tanınan bir dinlenme hakkı olup, bir iş yerinde en az 1 yıl çalışmış olan işçilere…
Devamını Oku » -
Dinlenme Süreleri
Dinlenme süreleri, işçinin çalışmadan geçirdiği sürelerdir. İş kanunu işçilere ara dinlenmesi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık…
Devamını Oku » -
Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma
Fazla çalışma, İş Kanun’da yazılı koşullar çerçevesinde haftalık 45 saati aşan çalışmadır. Fazla sürelerle çalışma ise, haftalık çalışma süresinin sözleşmelerle…
Devamını Oku » -
Emeklilik Sebebiyle Kıdem Tazminatı Nedir?
Emeklilik sebebiyle kıdem tazminatı, emekli olma şartlarını taşıyan işçilerin işten ayrılmaları halinde işverenden talep edebilecekleri bir tazminat türüdür. Emeklilik sebebiyle…
Devamını Oku »